O OREBIĆU

Od Lovišta do Trstenika, gotovo 40 km, pruža se općina Orebić. Ono što je nekada za ovaj kraj bilo pomorstvo, danas je vinogradarstvo i turizam dok brojna kulturna bogatstva čuvaju spomen na bogatu povijest. Kao i ostatak poluotoka i područje općine Orebić obilježeno je nadahnjujućim prirodnim različitostima od planine Sv. Ilija visoke 961 m do bajkovitih vinogradarskih mjesta Župe pelješke i pomorskih obala Orebića koje odišu Mediteranom.

 

Vjenčani dar mora kopnu

 

Jeste li znali da je Pelješac u prošlosti najvjerojatnije bio otok koji je kopno, nanosima oko Stona, otelo moru? No postoji i druga, nešto romantičnija, verzija događaja... Legenda kaže da su se, u davna vremena, kopno i more vjenčali i obećali su jedno drugom da će zauvijek ostati vezani obalom. More je kopnu tada, kao vjenčani dar, poklonilo Pelješac - svoj najljepši otok.

 

Otkrijte i vi čarobni Pelješac, od povijesnih stonskih zidina preko bajkovitih vinogorja Župe pelješke do obala Trpnja i Orebića na čijim se plažama i uvalama ljube kopno i more. Prošetajte netaknutom prirodom peljeških visina, opijeni mirisima ljekovitog bilja. Kušajte neka od najboljih vina na svijetu u zelenim oazama Župe Pelješke ili zaplivajte bistrim morem njegovih mediteranskih obala. Dobrodošli na Pelješac, vjenčani dar mora kopnu...