Viganj ugostio Otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu | Novosti | Turistička zajednica Orebić
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Viganj ugostio Otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu

calendar

16. 08. 2021.

U Vignju na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca od 19. do 24. srpnja 2021 održati će se  Otvoreno prvenstvo Češke u windsurfingu u disciplini Funboard Slalom Clasic & Foil te Bic Techno 293 Slalom. Natjecanje je otvorenog tipa tako da mogu sudjelovati i ostale nacije.

Viganj, koji broji svega tristotinjak stanovnika, gotovo svake godine ugosti neko od prvenstava. Podsjetimo 2013. u Vignju je održano Svjetsko prvenstvo u windsurfingu u disciplini formula, a Vignju je tada protukandidat za domaćinstvo bio San Francisco.

Organizator prvenstva Pavel Winkler: „Ove godine očekujemo više od četrdeset natjecatelja. Za sada smo znamo da na regatu dolazi slovenski olimpijac Stojan Vidakovič, višestruki hrvatski prvak Vladan Desnica, braća Matulj te češki tim Petr Čech, Jakub Zima, Martin Sladky, Milan Kir i trostruki olimpijac Patrik Hrdina.“

U Vignju se na svakom koraku osjeti sportski duh, vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće je to maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.