U Vignju ove godine čak tri nacionalna prvenstva! | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

U Vignju ove godine čak tri nacionalna prvenstva!

calendar

16. 06. 2023.

Na jugozapadu Pelješca ni ove godine neće nedostajati adrenalina. U Vignju ne prestaje puhati – ove je godine maestral donio čak tri nacionalna prvenstva. Naravno, riječ je o windsurfingu!

Prvo je natjecanje Otvoreno prvenstvo Mađarske od 18. do 20. lipnja 2023. u disciplini IQFoil, koja je i olimpijska disciplina. Organizatori su prvenstva Klub Bofor iz Vignja u suradnji s MSZA-om iz Mađarske. Na ovom prvenstvu očekuje se nastup brojnih olimpijaca, a najveća je zvijezda Hanna Simon u ženskoj konkurenciji.

Od 15. do 18. srpnja 2023. održat će se Integra Češko prvenstvo u disciplini slalom, a od 20. do 23. srpnja 2023. Integra Foil Course Championship memorial Adam Horky u organizaciji Češkog udruženja windsurfera.

Posljednje u ljetnoj sezoni natjecanja, od 10. do 13. kolovoza 2023., u organizaciji udruge Peliška jedra održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u windsurfingu! Očekuju se brojni natjecatelji, a najpoznatiji su među njima su višestruki prvak Hrvatske Erico Marotti, olimpijac Luka Mratović i Palma Čargo.

U Viganj se opet vraćaju domaće i svjetske zvijezde windsurfinga

U Vignju su natjecanja u windsurfingu počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je 1986. održana regata za kup Jugoslavije. Dva najveća natjecanja bila su europsko prvenstvo u Funboard klasi 1990. i Svjetsko prvenstvo u windsurfingu u disciplini Formula 2013., kada se natjecalo 150 najboljih surfera iz cijelog svijeta.

Vignjani su već dugo poznati po izvrsnoj organizaciji prvenstava

Za razvoj Vignja i windsurfinga u Vignju osim maestrala još je ključnih čimbenika. Ovo malo mjesto ima oko tri kilometra duljine plaža i plažnog prostora. Viganj ima tri škole windsurfinga, gdje možete naučiti windsurfati i/ili kitesurfati ili iznajmiti opremu. Iako mjesto broji svega 280 stanovnika, gotovo svi su usmjereni na turizam i sport.

Posebna energija vlada Vignjem

Ugostitelji su priča za sebe! U Vignju je sve malo drugačije, pa ćete se tako ovdje iznenaditi bogatom ponudom hrane i pića koja je drugačija od uobičajene za Jadran.

U Vignju je sve podređeno adrenalinskim sportovima, a opet vlada opuštena atmosfera. Ako odlučite otputovati na jug Hrvatske, posjetite Viganj – sada je malo bliže zahvaljujući lani otvorenom Pelješkom mostu.

Ako i niste windsurfer, uvijek možete uživati u kupanju ili jednostavno ispijati koktele u hladu lokalnog beach bara dok promatrate vjetrovita prvenstva.