Znate li tko je jedan od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj? | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Znate li tko je jedan od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj?

calendar

31. 08. 2021.

Robert Maklowicz u Orebiću

Robert Makłowicz poljski je novinar, istaknut kao promotor poljske kuhinje, slow fooda, televizijsko lice, te jedan je od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj.

U svojim reportažama često ističe Pelješac koji uvijek rado posjećuje, na kojem čak posjeduje i vlastitu vikendicu. Sa načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem sastao se u utorak 4.svibnja 2021 s kojim je razgovarao o budućoj suradnji.

Prezentirani su mu novi proizvodi s kojim je destinacija Pelješac započela krajem prošle godine, a to su razvoj outdoor ponude te razvoj tematskih događanja: Festival peljeških podruma, festival soli, festival kamenica, festival peljeških okusa i festival kapetana. Robert je bio oduševljen sa razvojem novih proizvoda koje će promovirati i u Poljskoj.

Načelnik mu je u ime Turističke zajednice Općine Orebić uručio zahvalnicu za promociju Orebića i Pelješca, te poklonu sliku sa pelješkim motivom akademskog slikara Emila Bobanovića Čolića rođenog u Kuni 1926. gdje i danas živi.

Robert je poznati putopisac i gastronom snimio je brojne emisije u Hrvatskoj, a Pelješcem se voli pohvaliti na društvenim mrežama i youtubeu:

https://www.youtube.com/watch?v=iVgI6_h0LkU 

https://www.instagram.com/p/CBthF2cnfyM/?igshid=12mvxlmoskic1