Pelješac Festival Orebić 2022 - [Foto] | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Pelješac Festival Orebić 2022 - [Foto]

calendar

1. 08. 2022.

Više od tri tisuće gledatelja na prvom Pelješac festivalu Orebić

 

Orebić se pretvorio u najljepšu ljetnu glazbenu pozornicu i tako stao uz bok najvećim svjetskim metropolama. Gledalište je bilo dupkom puno, tražila se sjedalica više

 

Prvi Pelješac festival Orebić oduševio je Pelješčane, ali i brojne goste koji su ovog ljeta za odmor odabrali jug Dalmacije. Od 20. do 22. srpnja orebićka lokacija Mlinica pretvorila se u atraktivnu ljetnu pozornicu na kojoj su uz glasovitog maestra i tenora Joséa Curu nastupili zbor i solisti umjetnika Nacionalne opere iz Bukurešta uz pratnju Bukureštanskog metorpolitan orkestra.

 

U jedinstvenom mediteranskom ambijentu, pod zvjezdanim nebom i dirigentskom palicom Vilijane Valtcheve, Danijela Jinge i Joséa Cure, poznatu opernu, ali i rock i pop glazbu izvodili su Ester Pavlu, Boris Lukov, Teodora Tchoukourska i Emil Zhelev.

 

Bile su to tri večeri pravog užitka, prepune emocija koje je svojim univerzalnim jezikom pokrenula vrhunska glazba, a poseban pljesak zaslužili su mališani zbora Osnovne škole Orebić, koji su nastupili na početku i na kraju prve večeri.

 

Festival je završio grandioznom izvedbom monumentalnog Verdijevog djela Messa da Requiem. Izveden je prvi put u Orebiću i poluotoku Pelješcu, a umjetnici i organizatori festivala posvetili su ga svima u svijetu koji su izgubili bitku u borbi s Covidom.

 

Maestro José Cura, veliki zaljubljenik u Pelješac, ove je godine u Orebiću ima višestruku ulogu. Generalni je i umjetnički direktor trodnevnog festivala, a nakon odlično odrađenog posla najavio je još veći spektakl za iduću godinu. Vidimo se Pelješac festivalu Orebić 2023.