Trstenik | Odredišta | Turistička zajednica Orebić | Posjeti Orebić
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Trstenik

Spektakularni pogledi

Malo mjesto vinara i ribara

Već kad s glavne pelješke ceste pogledate dolje prema Trsteniku poželjet ćete se spustiti u to malo mjesto vinara i ribara. Zbog takve ljepote nije problem skrenuti s puta.

Smješten u podnožju brda, okružen borovom šumom, maslinicima i vinogradima, Trstenik vas mami plažama, uvalama i čistim morem. Ovo atraktivno ljetovalište u kojem pristaju i nautičari, nekad je bila luka za izvoz vina. Oko nje se gradilo naselje, najprije u zaleđu, a od 19. stoljeća uz samu obalu.

Arheološki nalazi na brdu Ćućin potvrđuju da se tu živjelo i u kamenom dobu, pa je Trstenik jedno od najstarijih mjesta na Pelješcu.

Tips & Tricks: od Trstenika kroz vinograde Dingača do Potomja vodi cesta idealna za šetnju ili vožnju bicikla. S nje puca pogled na Mljet, Lastovo i Korčulu. Neodoljivo. 

Zanimljivost za kraj! Ako ste ljubitelj vina sigurno ste čuli za Miljenka Grgića alias Mikea Grgicha. Ovaj vinar rodom iz Hrvatske ima vinarije na dvije adrese, u Kaliforniji i Trsteniku. Njegov američki Chardonnay prvi put je u povijesti pobijedio francuska vina. Taj događaj iz 1976. poznat je kao Pariška presuda.

find us on a map

Explore destinations