Potomje-Dingač | Odredišta | Turistička zajednica Orebić | Posjeti Orebić
Prilagodi
search
Pretraži

Potomje-Dingač

Potomje-Dingač

Idilično ruralno mjesto

Vinoljupci ga ne propuštaju!

Ako je Pelješac poluotok vina, Potomje je njegovo središte. Vinoljupci ga ne propuštaju! Gotovo da nema obitelji koja se ne bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Tu žive neki od najpoznatijih hrvatskih vinara. S veseljem će vam otvoriti vrata svojih podruma.

Potomje je smješteno na 320 metara nadmorske visine, uz plodno polje Župu, petnaestak kilometara jugoistočno od Orebića. U unutrašnjosti je poluotoka, ali kao da nije. Od mora ga dijeli tek 400 metara dugi tunel.

S druge strane tunela pogled od milijun dolara. Nepregledni vinogradi najpoznatijeg pelješkog vinogorja Dingač strmo se spuštaju prema ambijentalnim obalnim mjestima. Borak na istoku, Potočine na zapadu. Spektakularan pejzaž, savršena fotka za Instagram.

Preporuka: Bježite li od noćnih sparina i tražite li seosku idilu rezervirajte smještaj na OPG-u ili apartmanu u Potomju. Tamo su temperature noću nekoliko stupnjeva niže od mjesta na obali. Na jutarnju kavu na Dingač, pa na osvježenje na nekoj od prekrasnih plaža… I svakako u dnevni ritual ubacite čašu vrhunskog pelješkog plavca.

pronađi nas na karti

istraži odredišta