Nezaboravna jesen na Pelješcu | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Nezaboravna jesen na Pelješcu

calendar

21. 09. 2023.

Prvi dan jeseni početak je nove avanture

Jesen na Pelješcu svakako je drugačija nego u visokoj sezoni, početak je nekih drugih aktivnosti. Ovisno o tome kada dođete, od kraja rujna do polovice listopada još je uvijek idealno za kupanje. More je toplo, temperature su ugodne, nema ljetnih gužvi, osjeća se neka posebna atmosfera na svakom koraku.

Sada je pravo vrijeme za istraživanje i odabir skrivenih plaža, kojih na Pelješcu ima mnogo. Iznajmite kajak ili mali brod i pronađite plažu samo za sebe. Ovo su najbolji dani za odmor.

Večernje sate iskoristite za šetnju Orebićem, koji je poznat po svojoj kapetanskoj povijesti, a još ga krase raskošne vile iz 18. i 19. stoljeća s bogatim vrtovima prepunima raznog bilja koje su kapetani donosili s dalekih putovanja.

 

Aktivna jesen

Dakako, jesen je uvijek zanimljiva i za aktivnosti na biciklu, pješačenje ili planinarenje. Najveći vrh Pelješca, a ujedno najinteresantniji planinarima jest brdo Sv. Ilija iznad Orebića. Ako volite brdski biciklizam, na pravom ste mjestu, iskoristite mnogobrojne planinske i šumske putove za upoznavanje krajolika. Na stranici www.peljesacoutdoor.hr možete proučiti pješačke, planinarske i biciklističke staze, preuzeti gpx, vidjeti opise, tehničke podatke i fotografije staze.

Vrhunac jesenskih događanja – Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Ako ste ljubitelj vina, ovo je manifestacija koja se ne propušta. Ove godine rezervirajte 1. i 2. prosinca i dođite na Pelješac, vinski poluotok poznat po sorti plavac mali koja upravo početkom prosinca ima svoje najveće slavlje. A slavi se na cijelom Pelješcu – manifestacija počinje u jutarnjim satima u Stonu, zatim se obilaze vinarije po cijelom poluotoku, a završna je zabava u Potomju, „najvinskijem” mjestu na Pelješcu. Dani otvorenih vrata peljeških podruma nikad se ne zaboravljaju! Čekamo vas.