Event: Dani otvorenih vrata peljeških podruma | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

calendar

23. 11. 2022.

2., 3. i 4.prosinca 2022.

 

Pripreme za petnaestu vinsku manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku. Najava organiziranih dolazaka iz Zagreba, Zadra, Splita i Dubrovačko-neretvanske županije daje nam do znanja da su ljubitelji plavca malog prepoznali ovu manifestaciju te je postala nezaobilazna vinska manifestacija koju svatko želi posjetiti.

Manifestacija pruža mogućnost obilaska vinskih podruma, Muzeja vina, vinarija i konoba na ruralnom području Pelješca, od Ponikava do Mokala. Organizirani obilazak vinskih podruma kreće iz Stona 3. prosinca u 11 sati. Doček svih uzvanika organizirat će se u Kaštiu uz prigodni program i klapu Geta te kušanje vina i peljeških delicija, nakon čega će se krenuti do vinarija u Ponikavama i Muzeja vina u Putnikoviću.

U Zadružnom domu u Janjini organizirana je zakuska (vinski gulaš) uz vina vinara općine Janjina.

Želite li kušati kunovske specijalitete i uživati u vinu, šest vinara dočekat će vas u Kuni te ponuditi svoje specijalitete i vina po pristupačnim cijenama.

Centar je događanja u najpoznatijem vinskom naselju Potomju, odakle su iznikli vrhunski hrvatski vinari poznati po jedinstvenom vinu dingač, jednom od najboljih u svijetu.

Novootvorena obiteljska vinarija u čijem je sklopu i Muzej Mikulić ove godine otvorila je svoja vrata za posjet i razgledavanje te kušanje svojih vina.

Osim obilaska peljeških podruma, ove će se godine u sklopu manifestacije u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću 2. prosinca u popodnevnim satima održati ocjenjivanje mladih vina berbe 2022.

Dvanaest mladih enologa s Pelješca ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocijenjeno mlado vino rukatac, pošip, ostale bijele sorte, rosé, plavac mali, plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte. Nakon kušanja ocjenjivanih vina uz gulaš, posjetitelji će moći uživati u koncertu klape Kaše.

U Kuni Pelješkoj 2. prosinca u popodnevnim satima kunovski će vinari okupljeni na jednom mjestu, osim kušanja svojih vina, ponuditi i janjetinu s ražnja s OPG-a Antunović i zelenu menestru po pristupačnim cijenama uz glazbu uživo.

Projekt je ostvaren u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, HGK-om Županijskom komorom Dubrovnik, Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije, općinama i TZO-om Pelješca te uz podršku popularnog brenda vode Römerquelle. Cjelokupan vinsko-turistički proizvod integriran pod nazivom Dani otvorenih vrata peljeških podruma jedna je od najvećih manifestacija u Dalmaciji.

Vidimo se na Danima otvorenih vrata peljeških podruma!

 

Program događanja:

 1. prosinca / petak

16:00

DOM VINARSKE TRADICIJE PUTNIKOVIĆ

 • Ocjenjivanje mladih peljeških vina
 • Kušanje vina uz gulaš
 • Koncert klape Kaše

KUNA PELJEŠKA

 • Degustacija vina po pristupačnim cijenama, janjetina, zelena manistra, roštilj
 • Glazba uživo
 1. prosinca / subota

11:00

KAŠTIO STON

 • Otvaranje manifestacije – Klapa Geta
 • Vinari općine Ston – degustacija

14:30

JANJINA

 • Zakuska – vinski gulaš
 • Vinari općine Janjina – degustacija

15:00

POTOMJE

 • Obilazak vinarija

KUNA

 • Vinari Kune Pelješke – degustacije

13:00

MOKALO

 • Degustacija uz bakalar – obilazak Muzeja Mikulić

 

Od 12:00 do 18:00 – obilazak vinskih podruma i vinarija

Nakon završenog obilaska vinskih podruma zabava se nastavlja u Potomju, Kuni Pelješkoj i Mokalu uz glazbu uživo.