Okusi Pelješca
Okusi Pelješca
Zrno stonske soli, kap, dvije maslinovog ulja, malostonske kamenice, mediteransko samoniklo bilje, oborita riba, plodovi mora i čaša, dvije pelješkog plavca… Eto recepta dalmatinske dugovječnosti. Za kraj zasladite se arancinima, bruštulanim mjendulima, klašunima, tortom od makarula, rozatom, fritulama ili krostulama.
Pelješac i Orebić mame vas mirisima i okusima. Namirnice su lokalne i svježe, sve je fino. Čisti užitak! Ako ste gurman svratite.
Zna se, nema zdravije kuhinje od Mediteranske. To je potvrdio i UNESCO kada je 2013. uvrstio na listu nematerijalne kulturne baštine. Znate li u čemu je njezina tajna? U umjerenosti i čaši vrhunskog crnog vina.
Gdje jesti u Orebiću pogledajte ovdje.
Lorem sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
vinarstvo
