Dani otvorenih vrata peljeških podruma | Događaji u Orebiću | Turistička zajednica Orebić
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Lorem sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Na 16. manifestaciji najpoznatija vina Pelješca: plavac mali, postup i dingač od Stona i Janjine do Orebića

Od 1. do 3. prosinca posjetite poluotok Pelješac i uživajte u Carstvu vina plavca malog na najvećoj vinskoj manifestaciji u Dalmaciji.

U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinskih puta, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina, uz sponzore Dubrovačko-neretvansku županiju, Turističku zajednicu DNŽ-a i pelješke vinare te uz podršku poznatog brenda Römerquelle, Mercedes-Benz, JOLLY AUTOline i ove vas godine očekuje nezaboravan provod po vinskim podrumima i vinarijama uz najbolja hrvatska vina.

„Pripreme za šesnaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku i organizirani dolasci iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva već su najavljeni”, rekao nam je Slobodan Rosić, organizator manifestacije.

„Svi koji dođu u petak mogu uživati na vinskim feštama u prostorima PZ-a Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u Janjini te u Kuni Pelješkoj u Domu kulture uz glazbu uživo te pelješke delicije i nezaobilazni i jedinstveni okus pelješkog plavca. Dvanaest mladih enologa s Pelješca u PZ-u Putniković ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocijenjeno mlado vino rukatac, pošip i ostale bijele sorte, rose, plavac mali, plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte. Nakon kušanja ocjenjivanih vina posjetitelji će moći uživati u glazbi uživo”, nastavlja Rosić.

U subotu 2. prosinca dan je rezerviran za organizirani obilazak podruma. Nakon ceremonije otvaranja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 11 sati kreće se u obilazak vinarija kroz Ponikve prema Muzeju vina u Putnikoviću. U Zadružnom domu u Janjini predstavit će se vinari Janjine uz tradicionalni vinski gulaš, zatim slijedi obilazak vinskih podruma u Potomju poznatom po vrhunskim dingačima, gdje je i središte manifestacije. U Kuni Pelješkoj dočekat će vas svi kunovski vinari okupljeni na jednom mjestu. U Muzeju pelješke tradicije u sklopu Boutique vinarije Mikulić u Mokalu domaćini će vas dočekati s pričom o povijesti vinogradarstva i vinarstva uz kušanje vina i pelješke delicije. Na samom kraju obilazaka vinskih podruma diljem Pelješca prvi put vrata svojeg podruma otvara i Vinarija Arambašić u Orebiću.

Nedjelja je dan za najavljene i organizirane grupe.

Datum

1.-3.12.2023.

Vrijeme

-

Organizator

Udruga pelješki vinski puti

green div

Lokacija

green div

Pelješac