Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2023. | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2023.

calendar

6. 11. 2023.

Na 16. manifestaciji najpoznatija vina Pelješca: plavac mali, postup i dingač od Stona i Janjine do Orebića

Od 1. do 3. prosinca posjetite poluotok Pelješac i uživajte u Carstvu vina plavca malog na najvećoj vinskoj manifestaciji u Dalmaciji.

U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinskih puta, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina, uz sponzore Dubrovačko-neretvansku županiju, Turističku zajednicu DNŽ-a i pelješke vinare te uz podršku poznatog brenda Römerquelle, Mercedes-Benz, JOLLY AUTOline   i ove vas godine očekuje nezaboravan provod po vinskim podrumima i vinarijama uz najbolja hrvatska vina.

„Pripreme za šesnaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku i organizirani dolasci iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva već su najavljeni”, rekao nam je Slobodan Rosić, organizator manifestacije.

„Svi koji dođu u petak mogu uživati na vinskim feštama u prostorima PZ-a Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u Janjini te u Kuni Pelješkoj u Domu kulture uz glazbu uživo te pelješke delicije i nezaobilazni i jedinstveni okus pelješkog plavca. Dvanaest mladih enologa s Pelješca u PZ-u Putniković ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocijenjeno mlado vino rukatac, pošip i ostale bijele sorte, rose, plavac mali, plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte. Nakon kušanja ocjenjivanih vina posjetitelji će moći uživati u glazbi uživo”, nastavlja Rosić.

U subotu 2. prosinca dan je rezerviran za organizirani obilazak podruma. Nakon ceremonije otvaranja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 11 sati kreće se u obilazak vinarija kroz Ponikve prema Muzeju vina u Putnikoviću. U Zadružnom domu u Janjini predstavit će se vinari Janjine uz tradicionalni vinski gulaš, zatim slijedi obilazak vinskih podruma u Potomju poznatom po vrhunskim dingačima, gdje je i središte manifestacije. U Kuni Pelješkoj dočekat će vas svi kunovski vinari okupljeni na jednom mjestu. U Muzeju pelješke tradicije u sklopu Boutique vinarije Mikulić u Mokalu domaćini će vas dočekati s pričom o povijesti vinogradarstva i vinarstva uz kušanje vina i pelješke delicije. Na samom kraju obilazaka vinskih podruma diljem Pelješca prvi put vrata svojeg podruma otvara i Vinarija Arambašić u Orebiću.

Nedjelja je dan za najavljene i organizirane grupe.