Blog: Aktivan odmor za manje vruće dane! | News | Visit Orebić Croatia
Prilagodi
search
Pretraži
Prilagodi
search
Pretraži

Aktivan odmor za manje vruće dane!

calendar

11. 10. 2022.

Pelješac izvan ljetne sezone idealan je za aktivnosti na otvorenom. Blaga mediteranska klima te raznolika priroda oduševit će i najzahtjevnije avanturiste.

Viganj i Kućište dva su mjesta već odavno poznata windsurferima i kitesurferima. Jedriti na dasci možete cijele godine, a možda i odlučite unajmiti kajak ili SUP. Osobito su atraktivni ujesen i u proljeće, kada dani nisu prevrući. Ova dva mjesta odišu sportskim duhom!

Planinarenje na Sv. Iliju, planinu iznad Orebića, savršena je izvansezonska aktivnost. Do vrha, koji se nalazi na 961 m nadmorske visine, trebat će vam dva do tri sata hoda, ovisno o tempu i stazi koju odaberete. Uživat ćete u nevjerojatnim pogledima, mediteranskom bilju, stablima česvine i raznim borovima, a možda putem sretnete konje i muflone. Na stranici www.peljesacoutdoor.hr nalazi se interaktivna karta na kojoj možete preuzeti GPX trag te pročitati upute za siguran dolazak na vrh.

Biciklisti imaju više mogućnosti, ovisno o vrsti terena koji preferiraju. Mogu se odlučiti za asfalt te proći cijeli Pelješac cestovnim biciklom, odnosno rutom Eurovelo 8, poznatom i pod nazivom Mediteranska ruta, koja Hrvatskom prolazi sa sjevera od Istre sve do Dubrovnika na jugu. Za brdske bicikliste prava je avantura vožnja prirodno očuvanim Pelješcem. Oduševit će vas vožnja kroz šume, golet i stare nasade vinograda i maslinika.

Ako ste više tip za pješačenje, šetnja obalom ili šumom uz razgledavanje starih kapetanskih kuća sigurno će vas oduševiti. Odaberite jednu od predloženih pješačkih ruta – ima ih čak osam.

Planinarske, pješačke i MTB rute možete pogledati na interaktivnoj karti Pelješca, preuzeti GPX zapise i pročitati opise ruta. Sve informacije nalaze se na mrežnoj stranici www.peljesacoutdoor.hr, a tiskanu kartu možete preuzeti u infocentru u Orebiću.