ROZARIADA – Viganjske igre

I ove, pete godine zaredom u organizaciji Sportsko rekreacijskog društva Viganj, a uz potporu Općine i TZO Orebić, uz brojne donacije tvrtki i privatnika organizira se ROZARIADA – Viganjske igre, svojevrsna olimpijada u adrenalinskim outdoor i tradicijskim sportovima, u periodu od 29.09. do 07.10. odnosno Gospe od Rozarije, zaštitnice Vignja.  Rozariada će se ove godine sastojati od natjecanja u windsurfingu, ribarenju, bućanju, malom nogometu, trail/trekkingu, biciklizmu, stolnom tenisu, šahu, kartanju, te u S.U.P-u i streličarstvu.

Uz sportske događaje, organizator se pobrinuo da se posjetitelji zabave uz kulturno glazbeni program u navedenom periodu. Inspiraciju su organizatori našli u antičkim igrama koje su stari Grci organizirali u prošlosti, poput Olimpijskih, Pitijskih i Delfijskih igara, na kojem su se sudionici zabavljali i natjecali ne samo u sportskim , već i u kulturnim događajima, a pobjednici bili ovjenčani vječnom slavom.

Viganj sa širom okolicom, od Orebića, preko Kućišta, Nakovane i Lovišta predstavlja izvrsnu “arenu” za organizaciju ovakvih adrenalinskih i tradicijskih natjecanja – najbolji klimatski uvjeti u Pelješkom kanalu promovirali su Viganj kao top destinaciju Europe u windsurfingu – jedrenju na dasci, a predivna priroda i planinsko područje Sv. Ilije prošarano kulturno-povijesnim ostacima predstavlja pravo bogatstvo i izazov za trekere i bicikliste. Tu svoje odredište pronalaze i paraglajderi, a na strmim liticama ponad Vignja i u Nakovani postavljeno je nekoliko staza za slobodno penjanje. Ove godine će se održati i „Mala Rozariada“ koja će se održati vikend prije otvaranja Rozariade.

Organizator poziva sve zainteresirane da se jave, odaberu sport u kojem se žele natjecati ili jednostavno dođu na Rozariadu pratiti događanja, a navečer uživati i zabaviti se u ugodnom ambijentu Kuventa.